9 september 2009

Spinning around!

Under min och Annas korta resa uppåtlands för dopet, sov vi hemma hos Annas mamma Ulla och hennes sambo. De har ett mysigt litet gästrum som vi ockuperar under våra vistelser...till vardags används rummet till en blandning av olika aktiviteter. Barnbarn använder det som lekrum, det är ett alternativt tv-rum när det blir för mycket sport i vardagsrummet, läsrum och mycket annat.

Nu senast upptäckte vi att det dykt upp ett nytt föremål i rummet som var så iögonfallande att det var omöjligt att inte se det; en motionscykel.

För att förstå varför det var en sådan ögonbrynslyftare krävs en liten förklaring.

Ulla, 60 år, är inget annat än en riktig krutgumma. I ottan stiger både hon och hennes sambo upp...efter en lätt frukost kastar sig Ulla iväg i ett virvarr av olika åtaganden. Det kan handla om att hjälpa ännu äldre damer, passa barnbarn, delta i olika föreningsaktiviteter, besöka väninnor, med mera.

Och allt på samma dag, ivrigt cyklande från plats till plats.

Så tanken på att Ulla fortfarande skulle ha överskottsenergi på kvällen och därför cykla en stund på motionscyklen var otrolig. Det är segt virke i den äldre generationen.

Jag själv sysslade med Spinning ett kort tag, men blev frustrerad av det av samma anledning som de flesta andra träningsformer. Att bränna energi utan syfte mer än att just bränna energi. När man cyklar ett par kilometer för att komma till en viss plats känns det motiverat, men att cykla så svetten stänker utan att komma någonstans...hmmm...

Minnena av Spinningen gav iallafall inspiration till en trevlig bild av Dean, ordentligt svettig, sittandes på Ullas motionscykel.

Inga kommentarer: