3 september 2009

Dopgåva & guldkedja

Det är snart dags för dop i familjen igen. Det är nu Annas brorson Emil, som besökte oss i somras, som ska döpas. Och lustigt nog ska både faster Anna OCH moster Anna bli Gudmödrar...


Eftersom dopet närmar sig med raska kliv, tog Anna och jag chansen att mötas upp i Malmö centrum efter jobbens slut och titta på en liten gåva vi funderat på.
När vi kommer in i butiken möts vi av en nervös och skakig expedit som pratade mycket fort och såg sig oroligt omkring. Vi låtsades inte om det utan frågade efter det vi ville ha, fick titta på olika exempel i en monter...men så ursäktade hon plötsligt sitt nervösa beteende och förklarade vad som hade hänt.

En knapp halvtimme tidigare hade en ung, smal man i svart skinnjacka och mörkblå jeans kommit in och bett att få titta på en halskedja med prislapp på över 25.000. Hon kunde inte neka det, menade expediten, eftersom de har som policy att kunden ska få titta och eventuellt prova varorna. När hon höll fram kedjan, skall mannen ha försökt rycka åt sig den och tagit ett steg mot dörren. Men hon hade haft ett fast tag och vägrat att släppa.
Mannen hade då, gissningsvis, insett att överraskningsmomentet var förlorat och försvunnit från butiken.

Hon berättade denna historia medan hon slog in Emils doppresent åt oss och vi kunde bara stå uppmärksamt och lyssna. Påväg därifrån kunde vi inte låta bli att konstatera att sådana saker händer hela tiden, men de blir inte verkliga förrens man möter ett vittne eller upplever det själv. Något jag hoppas alla slipper så länge som möjligt.

Vad vi köpte? Det kan jag inte avslöja riktigt ännu...

Inga kommentarer: