25 mars 2011

Ständigt denna idrott

Vad det beror på vet jag inte, men det verkar hela tiden som om det dyker upp fler och fler sportinriktade kanaler på tv. Det var något som blev övertydligt i dagarna då kanalutbudet utökades, med mestadels sportkanaler.

Det är inget jag har ett problem med personligen, även om jag inte är ett dugg intresserad av idrott så är jag fullt kapabel att trycka förbi en extra kanal när det hoppas mellan kanalerna på tv:n. Frågetecknet ligger snarare i...om det nu finns så många kanaler, varför ska program på de vanliga kanalerna utgå för sportevenemang?

Förut kunde jag förstå resonemanget att alla inte hade parabol eller kabel-tv och det fanns en anledning till att public service tillgodosåg det behovet. Idag är ju alla sändningar digitala, på ett eller annat vis, så att alla måste ha en box av något slag. Ingen box, inga tv-program alls... Och det är få som därför inte har ett numera ganska brett utbud av kanaler. Där fler och fler innehåller sport.

Specialiserade kanaler är bra...då har man möjlighet att se den typen av program man vill, även om den som väljer utbud sällan har samma smak som jag har personligen...men de finns där åtminstone och ger alternativ. Men trots det bryts det inte sällan för idrott...på tv...på radio...och tjatas in i det sista...

Jag ser inte meningen med sport, förutom den rena hälsonyttan. Kanske är det för att jag inte känner den där primitiva lusten att besegra någon annan på något vis...och om det är driften som sporten ersätter, så tar jag självklart idrott över andra sorters sammandrabbningar med målet att kora vilken ort, län, land...som är bäst. Det är ju trots allt inte länge sen vi drog fram sabel och musköt för att kliva över landsgränsen för att visa patriotism.

Men det är ändå frustrerande när program ställs in för sporten...

Inga kommentarer: