5 december 2010

Julby 2010

En liten tradition Anna och jag har är att vi bygger en liten Julby varje jul som en del av våra juldekorationer...det är något vi hittat på med sen vi flyttade till den gemensamma lägenheten. Den stad vi har hittade vi av en slump på Lidl några veckor innan Jul det första året, då vi gått och funderat på att bygga något sedan vi inspirerats av en god väns årliga Tomteland.

Idag hade Anna bett att vi skulle bygga årets och tillsammans experimentera med olika lösningar vi funderat på. Främst var det att få till lite mer av en miljö, något som inte var allt för statisk. Lite kullar och berg är sällan fel, men är luriga att lösa tillsammans med belysningen till de små husen. Lamporna kunde haft bättre lösningar, när det kommer till hur de sätts fast i husen, men man tager vad man haver. Även om det är klurigt när man håller på och experimenterar så blir belöningen större om man tar sig den lilla extra tiden.


Slutresultatet, när Anna fått stå och pilla med figurer, träd och annan rekvisita, blev väldigt tillfredsställande och kommer vara vår lilla oas i all den kommande julstressen.

Inga kommentarer: