24 maj 2010

Gudsonen 2 år

Något av det roligaste jag varit med om var att bli gudfar åt lille Gabriel. Och eftersom avstånd och åtaganden i vardagen gör att det blir sparsmakat med spontana besök, så blir de speciella tillfällena så oerhört mycket viktigare.

Ett sådant var nu i helgen, då vi firade att Gabriel nu fyllt 2år. Så vi packade iväg med presenter, kamera och vattenflaskor... Vatten blev nödvändigt eftersom försommarvärmen visade sig från sin bästa sida...och så gav vi oss iväg uppåtlands.

Paketöppning var både rolig och spännande, men flera gånger släppte han paketen för att rusa till dörren i festlokalen...ifall det var fler gäster på väg... När han försäkrat sig att ingen mer kom, fortsatte han ivrigt att slita presentpapper i stycken och undersöka innehållet. Jag kunde inte låta bli att skratta för mig själv när klädpaket öppnades och han drog ut kläderna som om det var omslagspapper till annat och sedan besviket stod och tittade i den tomma lådan...
Jag var exakt likadan...

När alla paket noggrant öppnats så skulle presenterna undersökas. De färgglada platsbåtar, bilar och flygplan som var en del av presenterna från mig och Anna kontrollerades noga och verkade falla den lille herren i smaken.
Bokstavligen.


Men att smaka på plastbilar väcker lätt en liten herres aptit och det var dags att njuta av lite smörgåstårta tillsammans med resten av gästerna. När gaffeln inte räckte till insåg Gabriel att han hade ett utmärkt redskap att hjälpa till med; vänsterhanden!


Och så blev det äntligen fika och tårta. Gabriel tyckte det var bäst att ta ordentligt från början, så att risken att bli utan var så liten som möjligt. De små glädjetjuten Kaka! som kom från honom mellan tuggorna kunde få vem som helst att le ett varmt leende.

Roligast var dock när han stod och tittade på läskflaskorna en lång stund för att sen säga Saft! och direkt efter Pappa! Man kan ju undra om Gabriel tycker pappa Anders dricker så mycket "saft". Eller så tycker han bara att pappa är snål på att bjuda, men ett litet glas Fanta fick han minsann och sken upp som en sol.

Inga kommentarer: