29 oktober 2010

Pumpalykta 2010

När Halloween och Allhelgonahelgen står för dörren så tycker jag och Anna om att skära till en Pumpa att ha stående på uteplatsen.

Vi vet att det inte ingår i våra normala traditioner och är en anammad sysselsättning från USA, men samtidigt tycker vi både det är en rolig och mysig tradition att ha. Dessutom ser det spännande ut i mörkret när ljuset brinner ur Pumpans ansikte. Myskusligt på högsta nivå!

Även om det tar en stund och att vissa moment både är kladdiga och hårda att försöka skära till, så är tillfredsställelsen stor när lyktan står färdig. Och ju mer man gör det, ju bättre blir man på det...

Det finns ju de som gör väldigt kreativa och fantasifulla lyktor, vid en Google-sökning kan man hitta många idéer och förslag på motiv man kan försöka skära fram. Men även om det är lockande att göra något riktigt udda, slutar det alltid med att vi drar åt det vanliga hållet.

Kanske är det så att hur kreativt det än är med landskapsmotiv och mönster som man kan skära, så finns det inget så läskigt och mysigt som ett elakt leende som lyser mot en i mörkret.


Och årets pumpa blev väldigt härlig där den står i skrivande stund och brinner på uteplatsen. Med lite tur så lyser den upp våra grannars kväll lika mycket som vår...

Inga kommentarer: