9 juli 2010

Mannen med väskan

En morgon ringde det på dörren. När jag öppnade, stod där utanför en man iklädd svart med en väska större än en basfiol. Med ett par raska kliv stod han i vår hall, öppnade upp sin väska ur vilken kablar slingrade, skärmar blinkade och en hel uppsättning julgransljus glittrade i alla regnbågens färger.

Visst låter detta som taget ur dröm?

Men det är, i det stora hela, sant. En svartklädd man steg idag in genom vår ytterdörr med den största plåtväska jag någonsin sätt, som innehöll mottagare, skärmar och allt annat en prylfanatiker kunnat önska dig från Claes Ohlson! Det var, helt enkelt, den tekniker som kom för att verkligen kolla våra linjer. En fåordig, rakt på sak men trevlig herre som först lyssnade på vår sammanfattning av våra problem, läste i papper, knappade på kontroller och försvann ner i underjorden för att kontrollera våra sladdar. Om den här herren sadlat om till Arkeolog, hade jag utan problem kunnat se honom som en svensk Indiana Jones...om än en äldre sådan.

Tydligen, vilket kom som en lättnad, hade de riktiga teknikerna sett att vårt system tappade kontakten med leverantören och därför fungerade inte linjen. Efter en stund packade han ihop all sin utrustning, bad oss försöka dokumentera alla problem under helgen så skulle han återkomma per telefon på måndagen.

Så nu går vi här, oroligt sneglande på all utrustning...beredda att skriva ner så fort allt hostar till. Men trots det kan jag inte låta bli att tycka att morgonens möte var spännande. Den inre tioåringen ville naturligtvis trycka på alla knappar mannen hade i sin väska, men jag lyckades hålla driften tillbaka. Vem vet vad som hade hänt...

2 kommentarer:

Anonym sa...

We're the MiB... We don't exist, you will not remember out visit... *BZZZAAAPP*

Hoppas det fixar sig nu ;)

/gnu @work

Danny Ahrling sa...

Haha...men han blixtrade inte med någon pryl ;-) Men det hade inte förvånat mig om mannen i fråga verkligen hade haft en sådan där nånstans i väskan!

Det är för tidigt att säga något, men vi har märkt lite skillnad hittills. Vi får vänta och se... :-)