2 april 2011

Sci-fi mässan 2011

Idag var det åter igen dags för den årliga Science Fiction mässan här i stan, i nya lokaler och med ett lite annorlunda upplägg. Det var för bra för att tacka nej till, så vi var ett par stycken som stack dit och kollade läget. Det är ju väldigt svårt att inte bli som en femåring på nytt när man står och ser allt spännande.

Den sedvanliga utställningen av filmrekvisita fanns, även om det kändes som något färre inslag i utställningen i år så är det alltid spännande hur föremål man känner igen från filmerna faktiskt ser ut på riktigt. Ofta inser man först då hur mycket rätt belysning och miljö gör för att få föremålen att se äkta ut...äkta filmmagin!


Kändisar fanns det i år också, även om ingen av oss är autografjägare på samma sätt som många andra besökare...så kunde jag inte låta bli att smita över till Guy Siners bord och få skaka hand med honom. Jag älskar Brittisk humor och har en särskild relation till 'Allo 'Allo, så att inte få Lt Grubers autograf när han är här vore en synd!
Väldigt trevlig var han också...


Utklädda fanns det gott om, särskilt till fullt beväpnade Stormtroopers...till alla barns stora förtjusning. Barn i alla åldrar då givetvis! Martin var inte sen att posera med några av sina favoriter!


På tal om favoriter...i spelavdelningen av mässan där det monterats upp xboxar och annat, fanns även en uppsättning med Flipperspel. Ett av dem hade Doctor Who som tema och inte kunde jag låta bli att spela ett par kulor på den! Ganska bra gick det också, men jag är verkligen ingen flippermästare.


Försäljning var det gott om! Det fanns reproduktioner, statyetter, affischer, leksaker, filmer, pins och allt annat mellan himmel och jord.


Jag var också tvungen att springa förbi och hälsa på Tony Cronstam där han satt och signerade det senaste Elvis-albumet. Eftersom både Anna och jag älskar albumen så är de garanterade inköp och visst är det roligast att köpa dem av Tony själv, särskilt när han så frikostigt tecknar i dem på plats.

Dessutom hälsade jag på kollegan Kim W Andersson och plockade upp ett exemplar av UTOPI, det nya seriemagasinet med äventyrstema, från Kolik förlags monter.
Den ska bli spännande att läsa igenom.

Även om det är ett arvode på en hundring att få komma in så var det värt det. Vi hade väldigt roligt, träffade många bekanta och fick se mycket kul. Att också, av en slump, dela handfat med Billy Dee Williams (Star Wars) var en oväntad erfarenhet jag fick vara med om som vi alla skrattade gott åt efteråt...

2 kommentarer:

ConraDargo sa...

Avundsjukan är inte bara ett faktum, den är också lika enorm som Midgårdsormen - för att göra en väldigt lustig jämförelse ;D

Anonym sa...

Då har du gottat dig riktigt idag!
Välförtjänt! :)

/Hestra